De werkzaamheden op het station lopen fors uit

Ongemak rond het station duurt langer

DSC0919
Beeld-auteur: Alex van der Leest

Uitstel

Treinreizigers hebben het al gemerkt. Het station is een bouwput. We berichtten vooraf al over de ongemakken voor fietsers en voetgangers. Omlopen en extra reistijd (u kan de kaartjes uit dat bericht hieronder zien). Ongemakken die veel reizigers dagelijks ondergaan en waar de meesten al aan gewend zijn. In ons eerdere bericht ziet u voorstellen die we aan de gemeente deden om het ongemak te verzachten (daarop kregen we nog geen reactie). In de Castricummer lezen we nu dat de werkzaamheden uitlopen. De planning is nu dat de trap aan de Westerplein-zijde tot mediamaart dicht blijft. En als die open gaat, gaat die aan de Stationsweg-zijde dicht. Lees meer in het bericht in de Castricummer.

Planning

Dit voorjaar gaven gemeente een  planning dat de wisseling Stationsweg/Westerplein deze maand (november) zou plaatsvinden. We lezen nu dat het uitloopt naar medio maart. In de Castricummer wordt dat ruim twee maanden uitloop genoemd. Dat is inderdaad ruim twee maanden, namelijk ongeveer VIER maanden. Volgens het artikel zal het daarna tot einde 2020 duren.

Dus vanaf maart tot einde 2020 (dat was oorspronkelijk tot juli 2020) omlopen vanaf Stationsweg via overgang Kramersweg of Beverwijkerstraatweg/Westerplein naar het perron. We zijn nog steeds benieuwd hoe de K&R dan geregeld gaat worden – zonder gevaar voor fietsers. En of op het perron wel voldoende kaartapparaten staan.

Wordt vervolgd

DSC0940
Beeld-auteur: Alex van der Leest
Westerplein-dicht
Stationswegzijde-dicht

Categorieën