Knelpunten….verbeterpunten

Knelpunten … verbeterpunten in Castricum

NB.NB. Het is hoog tijd om de verbeterpunten-lijst bij te werken. Maar daar komen we maar niet aan toe. Als je vragen of opmerkingen hebt, schroom dan niet om contact met ons op te nemen: castricum@fietsersbond.nl, of 0251 671839

Druk hierop voor een overzicht van verbeterpunten in Castricum

Op deze lijst staan algemeen bekende heikele punten in Castricum, zoals de Dorpsstraat. Ook staan er specifieke probleempunten op, vooral als daar langdurig niets aan gedaan wordt. Onlangs zijn veel punten toegevoegd, naar aanleiding van de reacties in de Grote school-enwuete. Medio 2016 heeft de gemeente formeel gereageerd op de punten in de lijst, deze reactie is opgenomen in kolom N; de punten daarna (#68 en verder) hebben nog reactie. Daarom hebben we onlangs wel gevraagd. Inmiddels staat de teller op bijna 100.

Er staan ook enige paaltjes in de lijst. Die zijn vóór augustus op de lijst gekomen. Paaltjes die na juli zijn geïnventariseerd, zijn niet op de verbeterlijst gezet, maar zijn alleen in het paaltjes overzicht (elders op de website).

#4 op de verbeterlijst: de Dorpsstraat, belangrijk als verbinding voor het fietsverkeer. Ook te druk met autoverkeer, maar is dat wel nodig?

In kolommen P van de verbeterlijst, en verder staan bij sommige knelpunten foto’s van de verkeerssituatie.

Acties om de lijst korter te maken? Geesterweg is onlangs vervallen als knelpunt. En de verwachting is, dat de projecten De Bloemen/Laan van AH/Smeetslaan en ook Kleibroek/rotonde de lijst korter zal maken.

Het vinden van goede verkeersoplossingen is vaak een lastige opgave. Vooral omdat iedereen er een mening over heeft en soms emotie meespeelt. Terwijl de algemene theorie zo simpel en eenvoudig lijkt…

Hoe voorkom je valpartijen?

…het vergevingsgezinde fietspad

Druk hierop voor een artikel over dit onderwerp.