Verlichtingsactie 2023, sfeerbeeld foto’s en filmpje

Fietsersbond vrijwilligers waren 28 oktober actief op het Bakkerspleintje

P1011730
Fietsersbond actief op het Bakkerspleintje op 28 oktober 2023.

Het was op zaterdag 28 oktober weer een nuttige verlichtingsactie. Het miezerige weer zorgde voor een beperkte aanloop. Desondanks zijn er veel kleine reparaties gedaan en was er veel gezelligheid op het Bakkerspleintje. Ook de Castricumse klimaatburgemeester Theo Versteegen kwam langs om de fiets op orde te laten brengen.

Hieronder een fotoimpressie en via deze link een filmpje van de actie met een interview met Kees Zonneveld door IJmond nieuws.

 

P1011813
Van links naar rechts: Gerard Castricum (waar is zijn gele Fietsersbond-hesje?), Wim van Vliet, Kees Zonneveld (Voorzitter Fietsersbond Castricum) en Theo Versteegen (Klimaatburgemeester Castricum)..

De klimaatburgemeester schreef ons zijn gedachten over fietsen:

Fietsen is vrijheid.  Lekker bewegen in de buitenlucht en ongemerkt werken aan je fitheid. Je komt gemakkelijk aan de NL norm gezond bewegen: 30 minuten matig intensieve lichaamsbeweging.  Als gepensioneerd fysiotherapeut, maak ik wel de kanttekening, dat je daarbij wel aan het hijgen moet komen. Anders telt het niet echt.. En op e-bikes? Dan de ondersteuning wel uitzetten.
Op( langere)  trajecten je  gedachten de vrije loop kunnen laten. Je hoofd leegmaken na drukte.
Als klimaatburgemeester zie ik dus alleen maar voordelen van fietsen voor jezelf: gezond, fit, EN : geen CO2 uitstoot. Heel belangrijk voor onze leefomgeving én die van toekomstige generaties!
Fotoimpressie verlichtingsactie hieronder:

Categorieën