Fietsen tussen school en Akersloot

De Fietsroutes

Met Akersloot zijn de routes tussen Castricum en de scholen zijn vrij recht toe recht aan, weinig varianten (zie kaart). We zien alleen mogelijke variant in Castricum voor Bonhoeffer leerlingen: (1) via buitendijkspad (voordeel: geen last van motorvoertuigen), of (2) via Laan van Albert’s Hoeve (voordeel: minder last van de wind); in de enquete kozen de leerlingen vooral voor het Buitendijkspad.

Binnen Akersloot zijn Geesterweg en Startingerweg/Buurtweg de belangrijke fietsroutes.

AKERSLOOT. Routes tussen de scholen en Akersloot, gebaseerd op Routeplanner Fietsersbond (opties ‘makkelijk fietsen’ en ‘kortste route’) en enquête-resultaten. Klik op de kaart voor meer detail.

Knelpunten

Het belangrijkste knelpunt op de routes is voor, na en op de smalle brug over de A9. Ook daar vlakbij, de slecht overzichtelijke kruising Startingerweg/Sluisweg is een punt van zorg.

Ook het kruispunt Dunantsingel /Laan van Albert’s Hoeve kan beter – dat wordt opgepakt bij de geplande herstructurering van de gemeente.

Ook zijn er op deze routes veel onnodige afsluitpaaltjes en zijn veel parkeerpaaltjes te dicht langs de fietsroute. Een punt van zorg.

Overige knelpunten en meer details zijn terug te vinden op de verbeterlijst voor Castricum op deze Website.

Aantallen

De aantallen fietsers tussen school en thuis zijn verwerkt in de totaallijst (zie diagram).