Veilige oversteek en goede aansluiting hoofdfietsnetwerk Castricum

Bruggetje over de Vennewatersweg

IMG_4008 (1)

Er is nu in Heiloo een veilige oversteek over de Vennewatersweg, ongelijkvloers via de Groeneweg. Een prachtig extraatje bij het auto/fietstunneltje onder het spoor, dat op de dag voor Hemelvaart werd geopend.

Honderden leerlingen van het JacP Thijsse, Clusius en Bonhoeffer wonen in Castricum. Een groot deel van hen moet op schooldagen heen en weer via de Vennewatersweg. Tijdens de grote school-enquête van  Fietsersbond Castricum in 2016/17 kwam naar voren dat dat een gevaarlijk punt wat op de schoolroutes. Een leraar benadrukte dat hij vaak zijn hart vast hield en dat hij zijn hart vasthield.

De fietsersbond had sindsdien als het ter sprake kon komen bij de bij BUCH ambtenaren gepleit, om het tunneltje van de Vennewatersweg onder het spoor te combineren met een ongelijkvloerse kruising voor fietsers over de drukke autoroute; met natuurlijk een goede inpassing binnen het fietsnetwerk. Dat was lange tijd onzeker (te duur), maar is er toch gekomen. Nu is er een bruggetje en het is de route (Groeneweg/Kapelweg/Hogeweg/Rijksweg) als hoofdroute opgenomen in het vastgestelde fietsnetwerk van gemeente Castricum. Weliswaar is die fietsroute het laatste jaar flink opgeknapt, maar optimaal is het nog niet. We verwachten dat het over het hele traject asfalt wordt, bij voorkeur als fietsstraat ingericht. We gaan het zien.

 

Overigens zien we aan het begin en eind van de tunnel fietspaaltjes. Dat hebben we natuurlijk liever niet, maar we begrijpen het wel – want niemand wil dat een te zwaar voertuig het bruggetje stuk rijdt.

 

 

Heiloo – JP Thijsse
IMG_4012 (1)
IMG_4004 (1)

Categorieën

Alex van der Leest

Secretaris Fietsersbond Castricum