Verkeersexamen 2023!

Ook dit jaar fietsten 7de en 8ste groepers zeer geconcentreerd een rondje door Castricum en Bakkum

P1000248

Een serieuze zaak!

Maar liefst 234 leerlingen van 7 scholen fietsten hun rondje. Sommigen hadden serieus examenstress. Velen hadden het serieus voorbereid door de afgelopen weken een oefenrondje te fietsen, vaak samen met papa of mama.

Van de meeste scholen fietsten de 7de groepers mee, maar van de Montessori de 8ste groepers. De vrije school deed dit jaar niet mee, want die gaan iedere twee jaar met een gemengde groep van 7de en 8ste groepers.

De examenkandidaten werden onderweg serieus geobserveerd door een groep vrijwillige jurileden. Dit jaar moesten die zich warm aankleden en was een thermoskan koffie geen overbodige luxe.

Pijltjes stuk

Het werd allemaal mogelijk gemaakt door twee actieve moeders (Lisette en Marina) en vrijwilligers van de Fietsersbond, Jos de Wit en Astrid van Iwaarden. De moeders zorgden voor de organisatie met de scholen en de jurieleden en de Fietsersbond hield zich bezig met de route.
Vooral Jos had het dit jaar nogal te stellen met de richtingbordjes. Die waren al een paar weken geleden opgehangen, maar bij inspectie gisteren bleek dat ongeveer de helft stuk was of gewoon verdwenen. Er waren zelfs onvoldoende vervangende bordjes, maar dat wist Jos goed op te lossen.

Nieuwe Route

Astrid en Jos hadden dit jaar (in overleg met de politie-adviseur) een nieuwe route uitgestippeld.

Hieronder een fotoimpressie

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *