Paaltjesactie, een actie voor onbezorgd fietsen

Gedetailleerd advies van Fietsersbond voor de aanpak van paaltjes en andere obstakels op fietsroutes

_DSC0705
Op de startplek van verkeersexamen (2022) werd toch maar even een paaltje neergeklapt 🤓
Palen
Het keuzeschema uit de CROW publicatie van augustus jl.

De media schreven al uitgebreid over de noodzaak om paaltjes te verwijderen, want het middel is meestal erger dan de kwaal. Een uitgebreid verhaal over de landelijke actie, vind je  op Fietsersbond.nl via deze link.

Fietsersbond Castricum stuurde vandaag (19 september) een gedetailleerd advies aan het gemeentebestuur met het verzoek om paaltjes (en andere obstakels) op fietsroutes te verwijderen, lees onze brief met bijbehorende bijlage via deze link; daar vind je ook de publicatie uit augustus 2022 van het CROW (officiële instantie voor richtlijnen) over dit onderwerp. 

UPDATE. Na onze publicatie hebben we de lijst per 1 oktober bijgewerkt ( zie deze link, totaal zijn nu 84 locaties in beeld). Dit is op het kaartje bijgewerkt en gedeeld met college en ambtenaren.

 

Kijk je even mee?

Wil je kijken of het paaltje dat jij steeds tegenkomt ook op de lijst staat, kijk dan even naar het kaartje hieronder (je krijgt meer detail door in legenda of op het kaartje op de locatie te klikken, en met een klik op de foto krijg je die groter in beeld). Laat het ons weten, als je een lastig of zinloos paaltje (rood/wit of donker gekleurd) op de lijst wil hebben.

Link naar het overzichtskaartje

(openen kaartje lukt niet via de mobiele telefoon – weet iemand wat we daar aan kunnen doen?)

Wil je reageren, dan kan dat onder dit bericht, of via mail: [email protected]

Sticker paaltjesactie
Wil je stickeren, vraag gratis stickers aan bij [email protected]
IMG_5994

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *