Verkeersexamen 2022

Op 12 mei fietsten de basisschoolleerlingen weer een rondje verkeersexamen

_DSC0811
linksaf…
Castricum. Een spannende dag voor 7de groepers op de basisscholen! Dankzij veel vrijwilligers en de medewerking van de basischolen kunnen In Castricum vanmorgen 234 leerlingen een rondje fietsen voor het praktisch verkeersexamen. De afzwaaiende wethouder Ron de Haan geeft het startschot en moedigt de leerlingen aan. Drieendertig van de veertig vrijwilligers zitten langs de route en letten goed op of er de leerlingen zich aan de verkeersregels houden. Ook de Fietsersbond helpt mee. Veilig Verkeer Nederland is dan wel niet actief in onze gemeente, toch maakt de examen-organisatie dankbaar gebruik van de verzekering voor de leerlingen, die via die organisatie kon worden afgesloten.
Zo’n examen is belangrijk, maar niet vanzelfsprekend: ook verkeersexamens zijn helemaal afhankelijk van het initiatief en de inzet van vrijwilligers, waardoor zoiets lang niet in alle gemeentes of dorpen plaatsvindt.
Hieronder een fotoimpressie:

Categorieën