Het was weer een gezellige drukte op het Bakkerspleintje

Geslaagde verlichtingsactie Fietsersbond

_DSC0524
Spotlight op de fietsverlichting. Zorg dat u gezien wordt! 
Het was weer een gezellige drukte vandaag (23 oktober) op het Bakkerspleintje. Een prima actie van de Fietsersbond om op een positieve manier de dorpsgenoten te herinneren aan het belang van goede fietsverlichting.
Toch kwamen dit jaar beduidend minder fietsers langs dan in vorige jaren. Normaal ruim 70 fietsers, dit jaar ongeveer de helft. Hoe komt dat? We doen het altijd rond de herfstvakantie en het is uitgebreid in alle media aangekondigd. Dus waarom was het dit keer rustiger? Wellicht komt dat omdat we er dit jaar niet aan toe waren gekomen, om overal posters op te hangen (middelbare scholen, sportvelden, Geesterduin, etc.), of komt het doordat er intussen een fietsenmaker bij is gekomen in het dorp? Of onderhouden mensen  zelf hun fiets beter? En doen ze dat misschien omdat ze een duurdere e-bike hebben? Of meer negatief gedacht: het zal toch niet zo zijn dat de mensen het minder belangrijk vinden en we straks meer fietsers zonder licht gaan zien?
Maar de lagere opkomst mag de pret niet drukken, want de actie zorgde sowieso voor veel gezelligheid op het Bakkerspleintje. En het gaat ons niet alleen om de opkomst bij de actie, het gaat ons er vooral om dat iedereen in het dorp erop let, dat zijn of haar fietsverlichting het doet.
Er kwamen dit jaar veel bijzondere bezoekers langs bij het kraampje, we noemen er een paar:
1) Twee politiemensen. Die kwamen even langs om te vragen hoe het ging.
2) Raadslid Ada Greuter (PvdA) haar rode achterlicht was stuk. Wij hebben er nieuwe batterijtjes in gezet.
3) Een fietser uit Uitgeest met een bijzondere fiets (zie foto’s)

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *