Ria Beens en Anton Nieuwkoop lid van verdienste

Fietsersbond Castricum 25 jaar actief

Reünie Fietsersbond

“Het begon zo’n 25 jaar geleden. Met de rotonde Oranjelaan,” memoreert Anton Nieuwkoop. Het was een goede reden voor een reünie van de actievelingen van die afgelopen 25 jaar. Een gezellig samenzijn en even bijpraten, met koffie, gebak, een drankje en een hapje, thuis in Bakkum bij bestuurslid Jos de Wit.

De bijeenkomst kreeg een feestelijk tintje door het eren van Anton Nieuwkoop en Ria Beens voor hun werk voor de Fietsersbond. Leden van verdienste. Beiden waren vele jaren zeer intensief bezig voor de fietsers. Lokaal actief voor fietsersbelangen in Castricum, maar ook regionaal, provinciaal en landelijk – vooral Anton. Ook na vertrek als actief bestuurslid bleven beiden zich bemoeien met verkeersinfrastructuur, via buurtcommité, of de ouderenbonden – Anton (81) trad recentelijk zelfs op als woordvoerder van de Fietsersbond toen het in de gemeenteraad ging over het knooppunt Beverwijkerstraatweg.

 

Categorieën

Alex van der Leest

Secretaris Fietsersbond Castricum