Fietspad verboden voor fietsers en tijdelijk het domein van de bus.

Vreemd gebruik fietsdoorsteekje

DSC0112-1

Tijdens de werkzaamheden op de Albert’s Hoeve wordt het fietsers verboden om op de M.L Kinglaan over hun fiets-doorsteekje te fietsen. Het was door de gemeente tijdelijk omgedoopt in een bus-doorsteekje. Midden op een druk hoofdfietstraject.

Op de foto’s: in het Koningsdag-weekend lagen de werkzaamheden aan de Albert’s Hoeve even stil en kon de bus over de gedeeltelijk vernieuwde normale route rijden. En ook daarna was het niet meer nodig. 1 mei werd de reparatie van het doorsteekje voorbereid.

De Fietsersbond werd door de wegbeheerder niet over deze geïmproviseerde oplossing geconsulteerd.

Het positieve is van deze oplossing is, dat fietsers ondanks de strenge borden de ruimte krijgen om hun doorsteekje te gebruiken en de geadviseerde omleiding te negeren. Dit is ironisch bedoeld.

Nu we het resultaat van het busverkeer over het fietspad kunnen zien, lijkt het de fietsersbond een goed idee om binnenkort het doorsteekje goed op te knappen. Te denken valt aan asfalteren en de paaltjes op de straathoeken weghalen. Desnoods een flexibel paaltje halverwege, netjes volgens de CROW richtlijnen gemarkeerd.

Overigens laat dit weer zien dat het belangrijk is, dat er een (hoofd)fietsnetwerk wordt vastgesteld. Dan zou minder nonchalant zijn omgesprongen met de fietsbelangen.

DSC0111-1
Koningsdag, misschien komt er nog een bus?
DSC0149
1 mei: geen bus meer.

Categorieën