Fiets verlicht het nieuwe jaar in!

Politie controleert fietsverlichting.

Tijdens de politiecontrole in oktober kregen fietsers zonder licht slechts een waarschuwing. In die maand was er natuurlijk een prachtige kans om de verlichting te laten repareren tijdens de Fietsersbond verlichtingsactie. Een gratis reparatie. Aangekondigd was dat de politie later bonnen zou gaan uitdelen. Niet gratis dus.

En inderdaad…Wil Gieling (Wijkagent in de gemeente) schreef ons:

“Als politie hebben wij inmiddels de repressieve verlichtingscontrole gedaan voor alle fietsers, oftewel bonnen schrijven. We hebben met alle wijkagenten uit Castricum, Limmen, Heiloo en Akersloot en een aantal politie studenten controles gedaan. We hebben op donderdag 30 november en woensdag 6 december van 07.30 uur tot 08.30 uur in totaal ruim 50 boetes uitgeschreven aan met name scholieren. We hebben op dezelfde plekken gestaan als bij de eerste controle.”

“De jeugdigen onder de 16 krijgen dus allemaal een boete thuis van 27 euro. Ze gaan voor ‘half geld” vanwege hun leeftijd. Alle anderen uiteraard een boete van 55 euro.”

Hopelijk valt het binnenkort echt op: “Hé hier rijden bijna allemaal fietsers met licht op.”

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *