Een prachtig netwerk met strooiroutes in gemeente Castricum….

Waar wordt daadwerkelijk gestrooid?

We hebben ons ingespannen om de strooiroutes netjes in kaart te brengen, met gedetailleerde hulp van gemeente Castricum, Provincie en Parnassia. Dat is terug te vinden op de Fietsersbond Routeplanner. Een prachtig netwerk!! Maar die kaart is natuurlijk alleen correct als op die routes daadwerkelijk wordt gestrooid; als gemeente, provincie en Parnassia doen wat ze beloofden?

Dus zijn we nieuwsgierig hoe het in de praktijk gaat. We hoorden dat het op fietspaden binnen de bebouwde kom niet goed lukt. Gemeente meldt hierover:

“We zijn gister 9 uur bezig geweest met de strooi voertuigen en vanmorgen weer. Maar helaas moet ik toegeven dat de fietspaden slecht begaanbaar waren. Oorzaak hiervan is dat we 2 nieuwe schuivers hadden voor Kubota voertuigen.

Tijdens zijn beide schuivers stuk gegaan waardoor we de fietspaden niet schoon kregen. We hebben nu weer schuivers geregeld voor kleine tracktoren en zijn nu nog de fietspaden aan het schoon schuiven. Vanmiddag/ vanavond worden die weer ingezet.

Excuses voor het ongemak .”

En inderdaad, ’s middags kregen we meldingen binnen dat er inmiddels was gestrooid.

Oproep: als niet (voldoende) gestrooid wordt op routes die op de kaart staan, LAAT HET ONS WETEN! via email: [email protected], of hieronder als reactie op dit bericht.

Link naar fietsersbond routeplanner

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *