Ook niet voor fietsers en voetgangers

Pontje Akersloot vaart niet in de herfstvakantie

_DSC1335
Beeld-auteur: Alex van der Leest

Helaas geen Akersloot-pontje in de herfstvakantie.

De Fietsersbond vroeg aan de provincie of de overlast voor fietsers beperkt kon worden.

Reactie provincie:

“Er kunnen geen extra maatregelen genomen worden om de overlast voor de fietsers te beperken. Er is wel serieus gekeken naar de optie om de pont in de vaart te houden, maar uit veiligheidsoverwegingen is daar vanaf gezien. Tijdens de werkzaamheden zouden de fietsers die van de pont afkomen namelijk het werkvak van de aannemer moeten oversteken om het fietspad te bereiken. Aangezien er met grote machines gewerkt is de kans groot dat er onveilige situaties ontstaan. En dat willen we niet. Daarom blijft ook de pont de hele herfstvakantie buiten gebruik.

Door alle werkzaamheden te concentreren in de herfstvakantie en het feit dat de aannemer dag en nacht doorwerkt, hopen we de overlast tot het minimum te beperken. Neemt niet weg dat we ons realiseren dat het vervelend is voor de fietsers. We hopen in deze op begrip van de fietsers.

Fietsers kunnen wel gebruik maken van de tijdelijke pont ter hoogte van de Leeghwaterbrug. ”

Het goede nieuws is, dat als onderdeel van de verbeteringen aan de autoweg de oversteek voor fietsers wordt verbeterd (aanleg middeneiland).

Groot onderhoud N244

Aanleiding van dit alles is het groot onderhoud van de N244. Het asfalt van de N244 is toe aan groot onderhoud. De werkzaamheden stonden al langer gepland. De provincie heeft ervoor gekozen deze werkzaamheden in de herfstvakantie uit te voeren omdat verder uitstel ertoe zou kunnen leiden dat door slecht weer, zoals strenge vorst, spoedreparaties moeten plaatsvinden. U als weggebruiker zou  dan op onverwachte momenten met files en omleidingen te maken krijgen. Daarnaast is met spoedige vervanging ook de veiligheid van de weggebruiker gediend.

 

Categorieën